måndag 23 november 2020

Att våga prova


 Svåra förhållande var det i sjön nu på förmiddagen. Byig vind in från vänster och väldigt högt vatten gav bara den fördelen att träna lite backhand Speykast. Provade lite Bonkerspey och den sitter allt bättre för varje gång.

Lite nyfiken var jag och Berth-Arne på hur Guideline Kispiox 11`# 7-8 funkar med OPST Groove linan som är en flyt/ intermediate vad det numera betyder. 250gr= 16,2g/4,1m+3 m spets. Förr fanns det en sjunkhastighet på intermediate, men det sålde väl inte tillräckligt. Vad göra? jo hitta på något som säljer mer. Varför inte slow intermediate och sedan fast intermediate. Sedan uppfinner man hjulet igen nu blir det Hoover. Det som tidigare var en intermediate lina. Helt plötsligt behöver vi 4 intermediate linor.  Kastade fint tyckte jag som alltid kastar med bägge händerna. Bettan däremot upplevde lina lite tung efter ha kastat en bra stund.  Varför? Jo linan sjunker snabbt i stilla vatten då blir det lite jobbigare att lyfta upp den.

Provade även en Skagit lina på 350gr=22,7/ 6,2m+3m spets på CTS Affinnity DQ 13´# 7-8.Oj vilken överraskning linan satt klockren på spöt, en fröjd att kasta med

Janne kom med ett spö som ha lagat efter att det gick av vid första provkastningen.



Provade med OPST 275gr+12`/6g + Hardy spets vilket visade sig vara kanonfint. Även en Rio Scandi Short # 7-8 fixade spöt med stor ackuratess. Spö nr2 som Janne hade med i dag var den lilla läckra pärlan B&W 11,3´# 7-9 oj oj vilket spö! Hanterade dom linor vi provad hur fint som helst.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar