tisdag 9 september 2014

Sköna September


Gubbdagis

En härlig förmiddag i den varma Septembersolen fick John å jag tillsammans med Roland "Fimpen" G. Varför Fimpen? Jo,han hade inget att knyta på tafsen i stället för fluga så en fimp fick duga tyckte han. Men när fimpen blev våt var det som en liten disktrasa som satt på tafsen. Nej,bort med fimpen och på med en av mina små ersättningar för fluga bara ett krokskaft med en tubslang på. Jag fick äran att göra dom första kasten med ett spö från tidigt 70-tal. Ett Blackmaster IM 6 11,6´# 8/9  i mitt tycke helt underbart att kasta med den  linan som satt på.
Återigen ser man ett 40-45 år gammalt spö kastar fantastiskt fint. John körde med 14´Meiser och Scandi VersiT vilket han hanterar jättefint med högerhanden. Med vänsterhanden är det mycket träning kvar men det kommer säkert att bli bra med vänstern också.
13´#5/6/7 Meiser med en 400gr Skagit kändes lite tung, lyfte bra och kastade fint. Testade sedan Scandi Versi T på samma vikt och skillnaden var markant till Scandins fördel. Tror att det beror på balans/viktfördelning i dom olika linorna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar