torsdag 6 april 2017

En rolig dag vid Ån + lite film med böjt spö







Berny provar ett spö.


Efter gårdagens hårda vindar och en vattenhöjning på havsvattnet med ca. 40 cm var det läge att lägga några kast i Ån igen. Riggade kameran och började fiska.Jag hade väl inte ute full längd på skjutlinan innan första laxbesan tog min rödsvarta Francis fluga. Kul att få med det på film.


Bara en liten stund senare drar det till i linan och laxbesa nr 2 sitter fast.Nu var det en ännu starkare fisk som rusade nedströms så tankarna gick: kunde det vara en nystigen fisk?? Efter lite givande/tagande såg jag att även denna var en stor laxbesa. Kameran stod åter riggad på ryggsäcken men tyvärr missade jag att slå på ljudknappen på mikrofonen.



Dom följande filmerna har tyvärr inget ljud så det är inget fel på er dator.










3 kommentarer:

  1. Kul med lite hugg.

    Fina kast men har ett par tips, när du går bakåt med spöt så se till att inte toppen går neråt utan börja lågt och svep snett uppåt (jmf "climbing curve"), det ger en bättre d-loop.
    Sen kan du ju sätta lite mer fart på framkasten och stoppa högre så sträcker linan ut innan den landar.

    SvaraRadera
  2. Hej Bernt synd att du inte kan vara med vid ån i morgon. Har följt diskussionen på SSGs Webb och skrev följande kommentar i kväll:

    En liten reflexion Pontus.

    Vilket är mest biologiskt riktigt enligt dina värderingar.

    Att fiska på en lax som skall leka och kanske dödas och således inte kan leka - oavsett C/R eller ej - eller fiska på en lax som har fullgjort sin reproduktion?


    SvaraRadera
  3. Håller med dig fullständigt Kristian

    SvaraRadera