fredag 11 december 2020

Ett kyligt tränings pass och lite film


 

Började dagen med att testa Rio Max GameChanger #6 425gr=27,6g/7,2m+3 m spets. Spöt var som så många gånger förr Daiwa Signatur 12´#8. Jo spöt orkar kasta linan fint men har inte riktigt kraften att lyfta upp den relativt snabbt sjunkande lina i stilla vatten.

Guideline Kispiox 11`# 7-8 fixade linan lite bättre, men det skall till ett spö med bättre lyftkraft. Min CTS Skagit 12,6 # 7-8 klarar denna lina, hur fint som helst. Sedan blev det lite kastning med nya favorit linan. OPST Groove 250gr/16,2g/ 4,1m+3,6m spets. Den på Kispiox spöt passar mig fantastiskt fint.

För Berth-Arne är inte den kombinationen optimal varför? jo av den enkla anledningen att han är betydligt kortare än mig. Vad göra? jo helt enkelt byta spetsen till en 10 fots/3 alltså 0,6m kortare så var problemet löst. Återigen ser vi hur spö/ lina måste stämma för att det skall bli lätt att kasta.

Så blev det lite att träna på Bonkerspey. Bettan hade sett Michael Rebholz senaste YOU-TUB klipp så det var bara att försöka att få till kasten. Inte helt lätt för mig, Bettan fixar det betydlig bättre.

                                           En liten filmsnutt blev det i dag.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar