fredag 20 november 2020

En kall men fin dag i Sällskapssjön


 Riktig kyligt på morgonen när vi kom till sjön. Is på bryggan och i båtarna men längre ut sken solen på spegelblank yta. Sakta släpande våra flugor var vi snart ute i den värmande solen.

En hel del vak på den solvarma ytan såg vi, b.la mycket små abborre. Jag fiskade med intermediatelina och Booby fluga.  Linan sjunker ganska långsam så flugan flyter en stund. Börjar dra sakta hemåt då kommer virveln men den ville inte bita, ytterligare en virvel blev det strax efteråt. Det var allt som hände i våran båt. Lite kuriosa är det ju att fiska en Booby fluga som enligt all expertis skall fiskas nära botten. Men nu vet jag att den är alldeles utmärkt att gå i ytan som en skrapare. Flyter betydligt bättre än en vanlig skrapare. 


Det är inte alltid så lätt att svinga flugspö med två man i båten. Men det framkallar många goa skratt emellanåt. Väl inne vid bryggan igen, där låg frosten fortfarande kvar, iskallt om händerna när båtarna skulle förtöjas.

En flytringsfiskare fick vi se på sjön denna fantastiskt fina novemberdag. Kommer kanske rapport om han lyckades fånga någon fisk. Vi tre amatörer lyckade inte i dag men hade en trevlig dag och en del fisk att kasta flugan till.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar