onsdag 27 juli 2022

Bruce&Walker test


 Som vanligt En skön förmiddag vid sjön. Tränade ganska mycket bonkerspey med mina 11 fotare och lite olika linor. Sitter numera till 100% på högersidan.

Just när jag skulle gå kom Janne Lybeck med en del av sin B&W arsenal. mest för att jämföra olika egenskaper Men som alltid när det gäller äldre B6W så är aktionen väldigt lika oavsett längd på spöt.


Först ut var denna lilla pärlan, en 5 delat resespö gjort för det tuffa fisket efter stor fisk i Alaska. # 9 står det på spöt vi provade det med en Rio Scandi Short #8 och det gick underbart fint, så gick även OPST 400gr+Airflo flyt/ sjunk7 spets. Ett kanonspö för lax i våra älvar. En riktigt tuff 9,3 fotare so rår på det mesta som simmar i våra vatten.


Denna lilla 11,3 fotare är för mig helt underbar att kasta med även den med en Rio Scandi Short Versi Tip.


                         Denna  klenoden från B&W är lika fin som alla deras spön.






Denna pärlan provades med en 65fots Carron lina och naturligtvis hanterade spöt även den linan.















2 kommentarer:

  1. Alltid kul att jämföra intryck av spö/linkombinationer. Vi är ju överens om att nästan alla spön fungerar bra, bara man hittar rätt lina. Så även när det gäller dessa från Bruce and Walker. Upptäcker lite generat att jag blivit en samlare.. När vi har varit överens om det mesta blir det gärna en diskussion, ibland animerad, om något inom kast-och fiskevärlden. Uppfriskande, tankeväckande, utvecklande och alltid uppskattat! Tackar!

    SvaraRadera