lördag 27 juli 2013

Långlördag

Från dagens övningar

Började dagen vid Stensjön vid 7.30 eftersom jag är morgonpigg. en knapp timmas kastning blev det innan åskan närmade sig. Stå i sjön med kolfiberspö är ingen höjdare så det blev till att packa i hop.

Ringde BG vid 12 tiden och då ville han kasta en stund, nu fick vi en möjlighet att prova ett CTS Affinity DQ 16´# 8/9. Tog med en del långlinor som skulle testas bla Stealth och Ballistic samt en CND lina. Linorna ligger i stort sett på samma vikt men nu upptäckte vi vilken stor betydelse det har var tillverkaren lägger  vikten på linan. Ballisticlinan var den som funkade bäst tyckte vi men kanske en tyngre linklass.

Detta spö var underbart att kasta med men alldeles för långt för min smak. Samma fina känsla i detta spö som med mina 13´ Affinity DQ. Kul om CTS håller denna linjen för alla sina spö. Väntar med spänning på mitt Affinity 11,6´ #8/9 som  kommer i nästa vecka.

Sedan testades några av Bringéns första spö och dom funkade utmärkt men man märker på spöts egenvikt att det är gammalt.

Som alltid när man har roligt går tiden fort och snart var kl  17 alltså runt 5 timmars kastning å snack om spö å linor

En sväng till Sisjön blir det säker i morgon om denna värmen hänger i sig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar