lördag 22 mars 2014

Trångt om plats

Från dagen övningar

I dag fick vi fem gubbar som var med på kastningen samsas med folk som tävlade i att cykla/ springa och paddla kanot. Men det funkade alldeles utmärkt. Dagens gubbar var Bernt med sin bror Hans och förstärkta med Mattias.
Sedan var det ett vårtecken att fiskebroder Berny kom och ville förkovra sig i Skagittekniken. Han behövde inte så många kast för att hitta tekniken men en del återstår innan det sitter i ryggraden.
Väldigt många spön blev provade och som jag sagt tidigare, med rätt lina så kastar det mesta bra. Bernys CTS Affinity DQ med RIO 500gr Skagit kastar  kanonfint.

Stor förvåning blev det bland gubbarna när jag hängde på en 350gr RIO Skagit på Bernys Sage 12,6´# 6. Detta kastade underbart fint med den Hoover/ interm spetsen vi provade.
Ett spö som Berny knappt använt blev också provat G Loomis GLX 14´# 9/10. Återigen en Rio Skagit nu på 650gr.Oj,oj!! Det var grejer det, en lina på 675gr beställdes direkt från Mistpool för reapriset  370kr.

En vilodag blir det säkert i morgon men under nästa vecka ser ju vädret ut att kanonfint och då gäller det att passa på med mer träning.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar