tisdag 27 januari 2015

En liten test av skjutlina




Nyfiken som vanligt fick jag leta upp isfritt vatten och då är det Partihallarna som gäller. En svag NV vind och bara 1,2gr i luften så då blir passen korta.
Men grejen var ju att testa den nya OPST Lazar skjutlinan. Provade 35 lbs på enhandspöna...lite ovant eftersom den bara är 0,47mm tjock.
Det som förvånade mig var trots den låga tempen både i luft/vatten var linan väldigt smidig. Det bådar ju gott när fiskesäsongen väl börjar och det är varmare i både luft/vatten.
Fick just hem en 50lbs spole av samma lina.Kunde inte hålla nyfikenheten i schack så det blir till att testa den också.
Om 35 lbs känns för tunn i det praktiska fisket kan jag ju köra 50lbs styrkan. Den håller  i stort sett samma dim som 30lbs Amnesia. 0,57 enligt tillverkaren men på mitt elektroniska skjutmått 0,61 exakt som Amnesia.
Under provkastningen upplevde jag att  lina började sjunka sakta men väl hemma och en koll i badkaret så flyter den fint. Vet ej vad det beror på.






6 kommentarer:

  1. Hej har du testat OPST Lasar 50 lbs linan, det vore kul att veta ?
    Tommy Ahnström

    SvaraRadera
  2. Skall ut och prova den i dag för nu är det bara - 0,2 gr.

    SvaraRadera
  3. Helt övertygad om att laxarna inte bryr sig. Men helt övertygad om att det går att lura en Säveålax att bita på flugan utanför Bellevue och nedströms vid rätta förhållanden, kanske står dom nere vid järnvägsbron och stångas i lågvatten en tidig vårmorgon eller frostig septemberdag och ingen tar notis till det... Eller någon annan ståndplats ingen levande idag känner till..... 😀

    SvaraRadera
  4. Helt övertygad om att laxarna inte bryr sig. Men helt övertygad om att det går att lura en Säveålax att bita på flugan utanför Bellevue och nedströms vid rätta förhållanden, kanske står dom nere vid järnvägsbron och stångas i lågvatten en tidig vårmorgon eller frostig septemberdag och ingen tar notis till det... Eller någon annan ståndplats ingen levande idag känner till..... 😀

    SvaraRadera
  5. Helt övertygad om att laxarna inte bryr sig. Men helt övertygad om att det går att lura en Säveålax att bita på flugan utanför Bellevue och nedströms vid rätta förhållanden, kanske står dom nere vid järnvägsbron och stångas i lågvatten en tidig vårmorgon eller frostig septemberdag och ingen tar notis till det... Eller någon annan ståndplats ingen levande idag känner till..... 😀

    SvaraRadera
  6. SORRY! Råkade tripplera meddelanden..

    SvaraRadera