onsdag 22 april 2015

Sommar vid sjön!!!!

Berny laddar spöt denna fina försommardag i April


Så blev det åter en härlig försommardag...om man nu kan kalla 22 april försommar som vi fick uppleva i dag vid Sten/Rådasjön. Per-Erik ville finslipa på kastningen och framförallt prova sitt Per Palm byggda CTS 16`# 8/9/10 med en Rio speylina.
Denna lina var ca 16m så det stämde fint. En Airflo lina på 65 fot designad av Ian Gordon var riktigt skön att kasta med. Däremot en 21m klump av okänt märke var i svåraste laget att hantera. Spöt var underbart att kasta med när den rätta linan kom på plats.



Senare kom Berny till sjön för nu var det dags att finslipa lite på kastningen inför vår stundande resa till Scottland och River Dee på söndag. Två Sage spön provade han i dag. En 12,6`# 6 och en 12,6 # 8,båda riktigt sköna spö att kasta med.

Själv kastade jag bara med 2 spö i dag.Min lilla 12 fots pärla, CTS Affinity DQ #5-6 provades i dag med en Skagit Body från Rio på 350gr = 22,7g + spets 3,6g= 26,3 g. Detta kastade jättefint. Även Scandi Short Versi T # 6 kastar fint men spöt önskar lite tyngre lina så den # 7:an som är på ingång kommer säkert att passa fint.
CTS Switch 10,6`# 8 med  samma # 6 lina kastar kanonfint med både en/ två händer .







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar