fredag 15 maj 2015

En skön dag


Av ett tänkt förmiddagsfiske blev det ca 6 timmar vid Ån. Berny kom vid 11tiden och det blir lika mycket snack som fiske. Fortfarande fin vattenföring 60 på stickan och fina 10,3gr i vattnet.
Började fisket med CTS 12`#5-6 Affinity DQ och en passande Versi T med sjunk3 spets. Underbart att kasta med detta koncept. Provade samma lina nu med CTS 11,3´Skagit #5-6. Betydligt mer kraft i detta spö som hade mått bättre av en lite tyngre lina. CTS Affinity Switch fick också vara med laddat med en #6 Versi T. kändes lite i handen att kasta enhands men med två händer funkar det utmärk.

Berny kör med sin lätta favorit ett Sage 12,6´# 6 laddat med en för dagen alldeles för lång PT flyt/sjunk3. Svårkastat var bara förnamnet och lösningen är som alltid en avpassad Rio Scand Short Versi T #7 så blev det ett drömspö att kasta med.

En nybliven SSG medlem som bor i huset på andra sidan bron kom förbi med ett enhandsflugspö. Som nybliven flugfiskare var det många frågor han ville ha svar på. Några provkast med hans spö slutade med att jag fick visa honom detta med Speykast. Linan han hade var en WF # som säker funkade för överhandskastning, men att Speykasta med var det ingen höjdare. Återigen var det Scandi Short Versi T # 6 som visade vägen. 

En liten filmsnutt blev det denna underbara dag vid ån.

https://www.youtube.com/watch?v=V3Pwb_R2_jc





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar