lördag 9 maj 2015

Prova Linor


En fin förmiddag blev det vid sjön och det passade bra när flera gubbar ville prova linor till sina spö. Den gamla SSG medlemmen Lars Ivarsson hade med sig 2 st 11,3 fotare med tillhörande linor. Nej,dessa linor var långtifrån optimala så det var bara att lasta på en Rio Scandi Short Versi T i passande vikt så var hans problem löst.

Två av SSG unga garde ville ha hjälp att hitta linor till sina spö. Christoffer med ett nyinköpt Guideline LXI 11,6´# 7/8. Där provade vi 2 st Versi T # 6 och # 7 Båda kastade jättefin men Christoffer fastnade för # 7an. Jag visste att det fanns ett kit på MM så en snabb signal dit och linan var reserverad. Snart dax att få lite provision på alla Scandi versi T jag har förmedlat...eller? ;)
Christoffer kompis Tim som är ny på detta med flugkastning tyckte att en # 6 Versi T passade hans 11 fotare bäst.
 Även John dök upp för att svinga flugspö en stund och då är det ju Bob Meiser 14´ med Rio Scandi Versi T som gäller.

Själv var jag lite nyfiken på mitt gamla Elgeco HIPs 13,6 ´# 9/10 och en Scandi Versi T #9 med 15 fots spets. Det går nog inte att få till ett bättre koncept än detta. John som normalt är pratglad blev alldeles tyst när han kastade med det spöt.Ett helt underbart spö för det tyngre fisket.
Som alltid är det lika roligt att förmedla och hjälpa fiskevänner att hitta rätt i lindjungeln. BG ringde från Mörrum och ville ha lite upplysning om en lina till ett spö som dom skulle prova.



En liten filmsnutt blev det även i dag.

https://www.youtube.com/watch?v=sTjEHSTBaRw
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar