lördag 16 juli 2016

Fiska salt och sött

Tidigare makrillfiske

Dagen var tänk att vigas åt makrillfiske på förmiddagen och regnbågsfiske på kvällen. Efter en kort tur med  fiskebroder Christians båt ut där vi haft bra fiske tidigare blev det helt plötsligt motortrubbel. Bara ett nedsläpp sedan fram med årorna och börja ro mot land.
Efter en stund gjordes ett nytt startförsök och nu funkade den igen. Men vi ville inte chansa utan styrde mot hamnen igen. Makrillfisket fick ett snabbt avslut denna gången.

Från förra turen till Sällskapssjön

Två båtar var bokade för kvällsfiske i Sällskapssjön för att eventuellt kunna fiska efter vakande fisk. Trots att sjön delvis låg som en spegel syntes inga vak av regnbåge. En fin Abborre lyckades fiskebrodern få som sattes tillbaka igen.
När solen sjönk bakom skogen tornade himlen upp sig och för att undvika att bli genomblöta rodde vi snabbt mot bryggan för att avsluta fisket.

En  liten fundering fick vi om varför inte fisken vakar trots att det fanns en del sländor på ytan. En koll på vattentemperaturen visade på min digitaltermometer fin badtemp på 21,6 grader. Detta är inte trivseltemp för regnbåge. Om jag inte minns fel ligger den mellan 8-13 grader. Viket innebär att fisken för att hitta rätt temp får söka djupare vatten.
Nu får regnbågsfisket vila till vattentempen är mera fiskvänligt. Det som återstår är makrillfiske och kastträning och bad.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar