torsdag 21 juli 2016

Stilla på och under ytan...


En fin morgon blev det på havet med jakt efter dom randiga. Men lika lugnt som det var på ytan och det samma var det ända ner till botten. En makrill lyckades vi få ombord. Samma resultat hade flera vi talade med.
En väldigt lynnig fisk är det som många gånger är svår att hitta.Men några fina timmar på havet fick vi i den tropiska värmen.
Sedan kom sjöbrisen och svalkade lite innan vi åter styrde mot hamn.

Gårdagens laxfiske-försök var en fruktansvärt varm historia. BG hade fixat eftermiddagspasset på gul zon. Men helt vindstilla och stekande sol rakt i ansiktet är ju ingen höjdare. Hasse B kom upp för att snacka lite skit över en kopp kaffe å kanelbulle som han hade med sig.
Vi gick väl tre vänder med olika linor innan Christian å´ jag hade fått nog av värmen. Jodå,en del hoppande lax såg vi men inget ville bita så vi överlät poolen till BG som nog skulle invänta att solen gick ner.

Nu är det dax att börja spana efter den svårfångade Multen som brukar besöka båthamnar för att hitta föda. Med den värmen som råder just nu bör tempen i havet stiga ganska snabbt, något som fiskarna från sydlig breddgrader gillar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar