onsdag 22 september 2021

Sällskapssjön var på gott humör i dag.


 Dagen på sjön började som vanligt med att ro sakta med släpande fluga på sjunklina. Berth-Arne sitter i aktern och dirigerar hur jag skall ro. Där ligger något i vattnet säger han, och mycket riktigt en död regnbåge på ca 1,5-2 kg. ut med håven för att ta fisken och få några foto på den.



Tankarna som slog oss vad har orsakat denna fina fisk död? Kan det vara C/R som har orsakat utmatning för att sedan bli offer för kanske fiskgjusen. Gäddan hade väl fortsatt att äta på fisken om det nu var en sådan som orsakat skadorna på fisken.
Första gången vi sett död fisk efter alla år vi fiskat i sjön.

För övrigt var det lugna gatan. Ett vak av en kraftig fisk bara 5 m från båten på ganska grunt vatten, men inget hände. Avslutade dagen med ett sista roddpass runt sjön. Då hände det på väg tillbaka mot bryggan får Berth-Arne ett våldsamt påslag av en urstark regnbåge som jag ser gör några hopp långt borta.
Alltnog fisken verkar ha bränt sitt krut och Bettan tror den ha släppt. Men den simmar emot oss, Snabb håvning och en fantastisk grann fisk ligger på durken. Ut med fluga som sitter fint i mungipan. I vattnet ligger den på rygg med lite hjälp på rätt köl så bara det blixtrade det till så var den borta.




Dagen var helt klart räddad med en så fin regnbåge efter mycket kämpande. Vi ror sakta tillbaka mot bryggan och ser då fiskebroder Christian W stå med böjt spö. Frågar efter en håv och vi lämnar över en sådan då kan han håva en väldigt vacker fisk efter en fin kamp. 2,3kg/58cm två nästan identiska fiskar på samma dag var naturligtvis jättekul efter alla försök vi gjort.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar