torsdag 9 september 2021

Sällskapssjön.


 I dag har Sällskapet Amatör Roddarna😂 haft ett träningspass med spöna ute i jakten på något byte undervattnet. Mycket bra träning för armarna att ro kors å tvärs över sjön för att hitta fisken.

En vilopaus blir det naturligtvis, då läggs ankaret i och dax för  byte av redskap. Nu intermediate lina och sjunk 3 spets för att komma ner mot svalare vatten efter botten.

På 9 m djup är det ca 14 grader mor ytans 16 så fisken trivs nog bättre där nere.


Denna lilla Booby låg och vilade strax ovanför botten på ca 8m djup. Själv var jag fullt sysselsatt med att leta fram en annan sjunkspets då det plötslig började rycka i spöt som låg framför fötterna. Oj oj en riktigt ilsken regnbåge satt på kroken. Fluglinan/ skjutlinan för svann snabbt och 20-25 backing var ute.

Håven som låg fint hopvikt bredvid gälle det att lösgöra. Jo det gick bra att få upp håven och fortsätta kampen med fisken. Men efter ca 5 min ville den inte vara med och leka längre utan sa tack å adjö.

Alltid lika roligt att få känna på dessa underbart starka fiskar. Trots allt roende kors å tvärs i sjön. Berth-Arne fick några små abborrar vid en vasskant

Kontentan av dagens pass är att fisken är fortfarande i det svalare vattnet på större djup.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar