söndag 20 mars 2011

Kommer först å går sist

Dagens pass tillsammans med 9 killar
Var nere vid ån vid 8 tiden och hemma vid 14 tiden.Alltså ca 6 timmar med kastning och att  hjälpa kompisar att bli bättre kastare. Hur var då Eikre spöna?Killarna som provade tyckte överlag att spöna kändes toppiga till och med underklassade. Dom kastade bättre ju tyngre linor vi hängde på. Men det var inga spön som någon av oss fick någon större känsla för. De flesta som kastar med oss vill ha spön som jobbar ner i hela klingan. Så som flera av CNDs spön eller flera av dom andra spöna vi provade i dag.

Håkan kastade i dag återigen med sitt Partridge (design) Ian Gordon och en Airflo lina,en helt underbar kombination! Med lite hjälp så börjar han få till kasten riktigt fint.


BG kastade med sitt 15 fot Powell och en tyngre Bill Drury lina än han provade i går och det stämde kanonfint.Han började med att försöka lära sig Snakerollkastet men det tar ett tag innan det sitter.Kul att jag kan visa vilket fantastiskt kast det är.
En gammal bekant anslöt sig till gänget i dag,Björn Harnebrandt,för att testa ett för honom nytt spö Sage VT2 13,9 #8...ett spö som jag upplevde som jätteskönt provades med lång lina + olika klumpar.


Stefan B kör som vanligt med sina underbara koncept,bla CND Northfork 13,3 #8/9 och en Ballistic spey lina.


Janne L kastar helt underbart med dom spön som passar hans kaststil, bla David Norwich och Sage 15 med en 75 fots Carronlina.


Janne F provade lite olika linor på sitt Hardy Angel 14 fot någon intermediatelina som jag tyckte kändes alldeles för jobbig för det spöt.


Nästa hel så kör vi igen för den som vill,kan och orkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar