söndag 3 juli 2011

10.30 imorse kom det första telefonsamtalet i från Gaula.Igår kväll (lördag) tappade Thomas en fin fisk på ca.5-6 kg.Det blev en hel del dramatik och det filmades.Laxen gick fast i en gammal spinn lina så Thomas fick vada ut och då blev ju fisken rädd...hoppade till och försvann.Så var det med det. Berndt avslutade vid 10-tiden och Thomas skulle fiska natten.Berndt tog sig en whiskey och då knackade det på fönstret.Utanför stod Thomas och Berndt var säker på att han fått en fisk...men Thomas visade med tydliga simrörelser att han hade "badat" i älven.;)
Botten karaktären på Stornesset har ändrat sig sen förra året pga svår isgång i vintras.Vadningen var svår förrut och nu är det ännu tuffare."Just nu ser vi ingen fisk" sa Berndt och det hade börjat blåsa en kraftig nedströms.Så nu gäller bara Snakeroller kastet.Thomas gick upp till den övre sträckan för att utforska lite och Berndt gick ner till älven för att försöka fiska med Riffling Hitch. Egga gick vid detta samtal med 14,1 m3/s.
12.00
Thomas släppte tillbaka en ca. 6 kilos lax och nån timme senare fick han en lax till på 3,9.Den fick han ta upp pga skada.
14.30 fick Danne oxå en lax och den vägde 4,5. I den vevan så tappade Berndt en fisk på ca.6-7 kg. När han ringde för att berätta detta så satt han genomsvettig på ryggsäcken och tog sig en kall pilsner...
Alles för idag,gott folk!
Kram!
Ch.

1 kommentar:

  1. Underbart Ch.du har blivit ett proffs att rapportera. Hälsa gubben o ha det gött båda 2.
    Ingvar

    SvaraRadera