lördag 28 januari 2012

Nostalgibilder

Gran canaria 1972
Sitter här och tittar på lite gamla diabilder som jag har låtit föra över till en DVD skiva. Det mesta från den tiden visar upp ett havsfiske som var riktigt fint. Fisket här hemma gav fina fångster utav stor torsk/långa/lubb å andra arter som det fanns gott om.

Här hemma hade jag förmånen att få vara med när Olof Johansson (Fiskejournalen) fångade en Håbrand (sillhaj). Av dom som fångats på spö i Sverige är det Olof som tagit båda två.

Två resor blev det för att känna på storviltfisket. Till Gran Canaria åkte jag 1971 men kom inte i kontakt med någon större fisk,men fick väl lite blodad tand. Fick sedan en fin möjlighet att åka med Fiskejournalen och flera andra duktiga fiskare bl.a den kända fiskefotografen Jens Ploug Hansen till Azorerna i maj 1981.
Väl där hade vi ett riktigt fint fiske efter Big Eye tuna,största fisk ca 100 kg minsta runt 25kg.
Dessa bilder är kul att sitta och titta på när kylan nyper i skinnet och kastningen med flugspöna får vänta på lite varmare väder.

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker kropp,din eller fiskens,välj själv.
    Vilket fint liv vi har haft Berndt som har sysslat med sportfiske. Jag hoppas att vi får förmånen att syssla med det som vi älskar mest i många många år till.
    Din vän Ingvar.

    SvaraRadera
  2. OJOJOj....VILKEN LÄCKERBIT!

    Torsdagsflickorna

    SvaraRadera