onsdag 14 september 2016

Hett vid sjön


Morgonen vid sjön var underbar tills solen skingrade molnen framåt 11 tiden. Då blev det verkligen hett och alldeles vindstilla. Lasse Björkman kom förbi för att tjôta en stund och kika på OPST Commando linan som jag har lovordat så mycket.
Jo,han blev mäkta imponerad med vad han såg.Provade linan på ett Elgeco HIPS 9,3 5-7 ett rent enhands som tidigare belastade min hand för mycket med en s.k vanlig lina. Med 275gr = 17,8g och en 10 fot # 6.a tipp var den otroligt lätt att kasta med.
Så kom John med två stycken spö som vi skulle prova med en av hans nybundna Gäddfluga.Ett Sage Xi 2 9`# 9 och ett Hardy Proaxis X Sintrix 9`# 11. Inget av dessa spön funkade för oss att kasta med.Dom linorna som stod till buds passade inte alls för denna stora fluga.







Johns gäddfluga som vi inte fick iväg alls. Tydligen så var det fel lina. För dom duktiga gäddfiskarna kastar ju dessa flugor. Nej,denna skall få följa med till klubbsjön när det är dax för Regnbåge igen. Där kanske den kan göra lite fiskevård på dom stora gäddorna.
I morgon är det åter dax för ett pass i sjön då Lasse B. ville prova OPST linan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar