fredag 5 maj 2017

Trevligt vid Ån


Kom ner till ån denna underbara majdag. Kanske mest för att testa mina OPST linor nu i skarpt läge. Började med CTS DQ 10,6 # 5-6 och en OPST 300gr = 19,4g+ en sjunk 3 spets på 3 m/ 4,6g.
Vilken fröjd att kasta med och helt sagolikt lätt. En absolut favorit på enhandsidan. Provade CTS DQ 12`# 5-6 med OPST 350gr =22,7 + 15 fots sjunk 3spets. Funkade inte särskilt bra. Bodyn och spets var ju nästan lika långa. Nej,en 10 fots spets så satt linan klockrent. Helt klart två linor som passar jättefint i våran lilla Å.
Fiskebroder Berny kom ner mest för att prova sitt sista nyförvärv. Äntligen hade han kommit över en CTS Affinity DQ13´# 7/8. Som han jagat efter länge, han är ju jätteförtjust i min DQ;a. Första linan på spöt en Rio Scandi Versi T# 8 = 11,6m/ 33,1g. kastade underbart. En 7/8 Scandi Short Versi T+ MOW spets var lika underbar. 7.an som blev sista linan att testa funkade också fint men jag tyckte den var lite lätt.
Berny som har annan kaststil gillade även 7;an.

Som vanligt kom det några klubbkompisar och då blir det som alltid mycket tjôt





5 kommentarer:

  1. Hej Berndt

    Synd att du inte tog Hanhals istället. Kolla SSG webben

    Kristian

    SvaraRadera
  2. Hej Kristian.
    Kul att du kollar bloggen och ger lite kommentarer i bland. Inte så vanligt att läsarna kommenterar på bloggen.

    Jag kollade allt webben, men Hanhals är ju ett riktigt blåshål. Dom går säkert fortare än vi tror. Det är lite trevligare att fiska där uppe. Dröjer nog inte länge innan det kommer upp en fisk där. Under förutsättningar att någon fiskar. Men nu går väl dom flesta nere vid Hanhals

    SvaraRadera
  3. Tyvärr har höjningen avstannat så de står nog kvar i Hanhals höljor ett tag till och det blåser inte alla dagar, en lax är sällan ensam.

    SvaraRadera
  4. Tony tog mitt tips på alvar. Fick en nyss nedan Laxavännan på 100 cm

    SvaraRadera
  5. Såg det på sidan, nu finns dom i Ån

    SvaraRadera