lördag 26 juni 2021

Lite som det var tänkt.


 Ambitionen med dagens fiske i Sällskapsjön var att försöka hjälpa till att decimera beståndet av gädda. Därför vad det redskap anpassade efter att försöka fånga dessa fiskar. Spinn/Haspelspö med flätlina och vobbler i ändan av linan. Första fisken på Berth -Arnes gula bete var en RB som till vår glädje gjorde ett par fina hopp och sedan var den fri. 

Lite senare fick Berth-Arne utdelning på vårt riktade fiske. Gäddan på bilden tog den gula faran och förpassades snabbt till himmelska vatten. Bara en stund senare var det dax för det gula betet att visa sin farlighet för sjöns invånare. Åter en Regnbåge som snabbt tog in till  håven och fick friheten åter.

Det var ju inte RB vi ville ha och i det nu 21 gradiga vattnet är det inga långa fighter  som gäller. Då är det bra med gäddutrustning om det mot förmodan kliver på en RB.

Mitt eget fiske slutade med att jag miste en oerhört stark fiske efter ca 10 minuters hård kamp. Jag fick tyvärr aldrig se fisken och det slutade med att den gick ner mot motten och satte sig fast där. Fick ta tag i linan för att få loss den, men det som hände var att vobblern släppte.

Även idag blev det en liten filmsnutt. Ha lite överseende med det stökiga vindbruset i delar av filmen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar