söndag 14 mars 2021

Gammalt möter nytt+ lite film


 På dagens pass blev det mest att prova korta  små spön. Började med ett Sharpe eight-eight # 6-7 med en Skagitlina. Hur det kändes ser ni på filmen härunder.

I dag kom Jens L för att skala av lite ringrost inför stundande primär 1/4. med sig hade han sitt favoritspö CTS Affinitty DQ 13´#7-8 som även är min favorit. Provade lite olika linor på nämnda spö och det mesta funkar fint. Men en Vision Hammer Skagit lina som han har köpt som har både längd och vikt och skall stämma till spöt var ingen höjdare alls. 

Måste vara hur tillverkaren lägger viktfördelningen på linan. Själv körde jag bara lätta linor, bl.a en egen kapad intermediate lina som kastade skaplig men var i lättaste laget

En lina som jag tycker går kanonfint på Guideline Kispiox 11´# 7-8 är OPST 400gr+ 12 fots Hardy spets. Även 300gr går fint på nämnda spö.

Just som jag började packa ihop för dagen kom Argentina veteranen Lars Ivarsson förbi  på en söndagspromenad med sin hustru och hund.

Lars var väldigt intresserad av detta med Bonkerspey. Han har några fiskeplatser både i Orkla och i Argentina där han tror att kastet skulle funka bra. Bara att rigga spöt igen och visa Lars hur kastet går till. Och nu såg han det som är lite svårare att se på You-Tube.

                                        En liten filmsnutt blev det även idag.


 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar