lördag 12 oktober 2013

Goa Gubbar

Stefan laddar med Loomis IMX 15´och Stealth lina

En fin dag blev det vid sjön som vi 5 gubbar fick uppleva i den sköna höstsolen. Stefan B och jag var först på plats. Vi började med att prova hans CND North Fork specialist 13,3´ # 8 med en SA Skagit på 500gr. Återigen fick jag prova det som jag brukar kalla ett "ståpäls spö".
Helt sagolikt att kasta med denna linan!!! Även Stefans 15,2´# 8 Burkheimer med en Carron lina på 55 fot kändes fin men jag tyckte att Stealth linan på 52 fot kändes bättre.
Sedan kom John och som vanligt vill han lära känna sin 14´Meiser. Nu provade vi med en 8/9 Stealt och nu började spöt att jobba bättre tyckte vi alla som provade. Ett G Loomis 15´IMX blev också provat med 2 olika Stealth linor och dessa gamla spön levererar fantastiskt fint.
Anders v B kom oxå med sina Sharp Cane spö. Riktigt tunga pjäser för dom flesta men Anders gillar ju dessa spön. Han hade även med en LTS 17´som laddades med en Loop Opti Spey på 21 meter. Ett spö med fin potential men i tyngsta laget för mig.
Själv provade jag mitt favorit spö CTS Skagit 12,6´# 7/8 med en Skagit klump på 450gr = 29 g + spets 10 g.Oj,vad det kastar!! Helt klart ett höjdare spö...

Vilodag i morgon men på måndag är det säkert nya tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar