söndag 27 april 2014

Badsäsongen är igång


BG och jag fick flytta lite på oss för nu är tydligen badsäsongen i gång för dom som klarar 12 gradigt vatten. Min 11,3`#5/6 CTS Skagit fick känna på en lite tyngre lina 375gr idag och det var inga som helst problem.Den kastade kanonfint med den vikten, kanske något tung när den fiskas i strömmande vatten.
BG provade en SA lina som han lånat av Lille-Micke på MM Flyt/intem/ sjunk2 11,6m å 35 g. Linan kastade bra men vi var tveksamma om sjunkgraden var den rätta. Inte var det en sjunk2 i spetsen snarare en Hoover. Men olika tillverkare har väl olika syn på detta med sjunkgrad.
Så hängde vi på en 500gr Rio skagit +8 g interm/sjunk1 spets å herre jösses vad det kastade!!! Kände direkt i lyftet vilken kapacitet spöt har så 500gr var helt perfekt. 

Vilodag i morgon men sedan blir det säkert några timmar vid sjön igen. Laxfisket verkar ju gå ganska trögt hittills. Det behövs nog lite regn= (nyvatten) för att det skall hända något. Enstaka fiskar passerar räknaren i Ätran varje dygn så det är inga stora steg som kommer ännu.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar