lördag 26 april 2014

Bar överkropp


Årets första träningspass i Stensjön då det gick att plocka av t-shirten och låta solen värma en vinterblek lekamen. Insnöad som jag är på detta med kastning så i dag kändes det fint att prova det tyngre artilleriet. CND 14,4´#8/9/10 med Rio 650gr och interm/sjunk1 kastade sagolikt fint.
En hel del enhands blev det också.Främst 11,3´#5/6 CTS Skagit med Rio 350gr. Ett underbart spö för både en och två händer. Skall prova en 375gr i morgon.

När jag just packat i hop så kom BG och då blev det till att stanna ytterligare en stund.
Han ville prova sitt modifierade canespö, en  ny mellandel hade han byggt.
Återigen var det en Rio Skagit 350gr som fick äran först att bli iväg kastad. Ja ståpälsen är inte långt borta när man kastar med detta spö.Han hade verkligen lyckas med att fixa en ny mellandel. Spöt är i tyngsta laget för mina klena leder men kastar ju kanonskönt.
Tänk om man  kunde bygga kolfiberspön med den lugna fina aktionen men det måste bero på vikten på klingan. Nog svårt att få till ett lätt spö med samma egenskaper.
Sen testad BG sitt senaste bygge en 13,6`#7/8 CTS med en Rio Skagit 475gr+ 8 g interm/sjunk1 spets.
Detta spö var han inte riktigt nöjd med förut men nu satt det kanonfint. Kanske 500gr hade passat ändå bättre men 25gr är antagligen marginellt. Provade en Ballistic Spey lina på canespöt också men var i lättaste laget. Samma med mitt 12,6`#7/8 CTS Skagit. Denna linan passar kanonfint på mitt Affinity DQ 13`#7/8. så en viss skilnad är det allt på olika spön.

Laddar för en  ny vända till sjön imorgon om vädret är skaplig. Men nu gäller det att vara där i skaplig tid innan alla soldyrkare kommer och tar stranden i besittning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar