tisdag 8 september 2015

Fantastisk upplevelse


Måste ju prova på det omtalade fisket efter Bonito vid kylvattenutsläppet från Ringhals. Berny och jag började fiska vid 08:00 och då var det redan lite folk på plats.
Då fick jag plötsligt se något grönskimrande i vattnet. Jodå,ett gigantiskt stim av Bonito. Eftersom det var första gången för oss så var vi osäkra på upptacklingen av spinnflugan.
Nu fick vi uppleva ett riktigt skådespel för helt plötsligt blev fisken som galen. Började hoppa på stjärtarna som om något större jagade dom. Under hela dagen försökte vi fånga någon av dessa fiskar som skickligt undvek våra beten såg vi det gigantiska stimmet av fisk.
En kille som stod ca. 50 m till höger om oss tog fisk på fisk och han slutade när han hade 20st fina fiskar. Folk som stod nära honom fick några enstaka fiskar.
Väl uppe på parkeringen möter vi samma kille som var där med sin husbil och då fick vi lite tips på flugval/ tackling och teknik. Helt säkert visste han vad han pratade om. Det var 3:de gången han var där och fångat ca. 20st varje gång.
Senare på dagen fick vi åter se fisk som var som tokiga,hoppande Bonito minst 2 m över ytan. Även om vi inte lyckades att fånga någon fisk fick vi uppleva ett fantastiskt skådespel.
Två gamla veteraner var också där nere Janne Olsson med sin vapendragare Christer Mattsson.Vet inte om dom lyckades fånga något i den alltmer tilltagande nordliga vinden.
Säkert blir det någon mer tur dit ner.Ingen vet ju hur länge dom stannar i det varma vattnet innan dom sticker till sydligare breddgrader igen.
Dags att komplettera med lite nya prylar för detta fisket.


Berny fiskar efter Bonito




 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar