lördag 25 augusti 2018

Lindoktorn ordinerar.



Passet vi sjön i dag var mycket för att hjälpa  veteranen Lars H att hitta en lina till sitt CTS Affinity DQ 13´# 7-8. Lars har en Rio ShortVersi T # 8 = 31,5 g som jag och Magnus som också var med tyckte  kastade fint.
Men Lars är inte riktigt nöjd med nämnda lina, utan ville ha mer vikt. Men som jag tidigare hävdat spelar några gram upp/ ner inte så stor roll. Längden på linan betyder betydligt mer, vad göra ? Jo en Rio Scandi Body Long # 8 med en 15´ # 7a spets =34,1g. Bara 2,6g tyngre men ca 2,5m längre och där var Lars problem löst. Kontentan av detta är att inte stirra sig blind på vikten utan ha mer koll på linlängden,
En tumregel som stämmer fantastiskt väl är spölängd i fot = linlängd i meter. men som alltid blir det en kompromiss beroende på hur du vadar vid fiske. Djupvadning= kortare lina, grundvadning= längre lina. 
Vi provade även Nextcast SalarFinder 40 vars body är ca 8 m laddad med 12 fots Hardy spets vilket även funkade fint. provade även En TSD  # 8/9 på 33 g = 11,6m funkade skapligt men Rio linan var den vi gillade bäst.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar