söndag 4 oktober 2015

Prova nytt igen



På dagen pass kom Janne Faltin till sjön för att prova sina senaste spöförvärv. Ett 14` Scott T3H # 9. En gammal 11`Hardy Grafit # 7/8 i originalskick inköpt på Ebay.
Hardy-spöt provades med en ny Rio Scandi Versi T 11. som Janne hade fått som ersättning för en Scandi Body. Denna nya linan har en integrerad s.k skjutlina som för mig är en "bromslina". Å´ mycket riktigt: trots att det var en # 9 till 7/8 spöt kastade det inte alls bra. Det mesta beror ju på den bromsande skjutlinan.

Jag plockade fram lösningen ur min ryggsäck...en Rio Scandi Short VersiT Body #6/7 med en # 6 spets. Nu blev det helt perfekt för Janne att kasta med både en/ två händer. Det är för mig en gåta varför fabrikanterna sätter på en coated skjutlina som har en sån bromsande effekt. Man snackar mycket om att det skall finnas ett visst motstånd för att linan skall rulla över. Men motståndet finns ju i alla nylon linor också om man bara anpassar den till vilken klump man använder.

Dags att testa 14` Scott T3H # 9 laddad men en Rio Scandi Versi T # 9 med en sjunk3 spets. Detta satt precis som det skulle och Janne kastade kanonfint med detta konceptet.


Nya tag i morgon om vädret är skapligt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar