söndag 1 maj 2016

Nu börjar det



I dag var fiskebroder Berny med vid sjön. Nu är det dags att hitta några goa linor till säsongstarten som för många börjar nu 1 maj. Vi började med en 12,6`# 7/8 Meiser MKS med 500 gr = 32,4 g kastade skapligt tyckte vi men spöt behöver ha lite mer vikt för att jobba fint. Meiser har ett viktfönster på 550-600gr= 35,6-38,9 så då var vi helt rätt ute. Tyvärr är min tyngsta Skagit 500gr så vi fick ingen möjlighet att testa någon tyngre lina.
Spö nr 2 att hitta en bra lina till blev ett Sage graphite IV 12,6`# 6. Doktorn rekommenderade en Rio Scandi VersiT #7 och den medicinen var precis vad spöt behövde.

Nästa spö som Berny ville prova var ett LTS Slingshot 12,6`# 8. Nu blev receptet en Rio Scandi Short Versi T #9. Nu fick lindoktorn den berömda ståpälsen för detta var sagolikt skönt att kasta med. Berny provade även en Guideline PT men som inte viktmässigt och balansmässigt  var i närheten av Rio linan. Gåtan med balansen i Riolinorna kvarstår. Varför är dom så mycket bättre än allt jag provat tidigare?


I morgon blir det en sväng till Ån för att kolla om laxen har stigit. Eftersom det stiger lite fisk i Ätran så bör det ha smugit sig upp nån fisk i Ån





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar