tisdag 13 november 2018

Funderingar om marknadsföring.


Sitter å funderar denna tidiga morgon stund då spöna ändå vilar. Efter ca 18 års träningskastande kommit på detta med linors betydelse.

Hur fabrikanterna manipulerar oss att köpa alla dessa olika linor. Kolla bilden ovan vad jag själv har gått på och numera efter alla dessa år upptäckt att hälften hade räckt mer än väl.
Vad manipulerar dom då med, Jo det lättaste är tydligen att köra med vikten på linan. Av dom 9 Versi T finns det två som det står 6/7= 21,6g och  7/8 = 24,4g

Jag är nästan 100% säker på att ingen i kastvärden kan känna skillnad på dessa två linor med samma längd ca 7m.
Samma med 7/8an =24,4g och 8an = 26,0 = 1,6g skillnad.

Starkt av tillverkarna få oss att tro vi kan känna skillnad på 1,6 g i kastvikt på dessa fluglinor.
Märk väl att jag bara talar om linor avsedda för sk Speykast. Själv är jag osäker på hur mycket en duktig överhands kastare kan känna en viktskilnad på 1,6g.

I vilket fall som helst så känner jag och dom som är med mig å kastar ingen skillnad på en lina som väger 1,6g upp eller ner på samma spö. Däremot längden känner man av betydligt mer.  








3 kommentarer:

  1. Om du köper en lina som är ok spelar det ingen roll vad dom andra väger. Problemet är ju att hitta den som är rätt. Om handlarna hade bättre koll, eller möjlighet att låta oss prova, skulle det inte vara nåt problem. Som tur är har vi ju dig!

    SvaraRadera
  2. Ja den tanken är ju kanon men då får dom ju inte sälja något mer. Fint att genomskåda deras marknadsföringstrick.

    SvaraRadera
  3. Det finns ju skor i olika storlekar. Man köper dom som passar, dom andra är inte intressanta. Om inte lintillverkarna tjänarpengar lägger dom av, och då får du göra dina linor själv. Var glad att du kan anpassa din utrustning. Felet är att det är svårt att hitta rätt. I skoaffären kan du prova dig fram, sämre i fiskebutiken. Men dom har svårt med lönsamheten, för kunderna handlar på nätet! Det är ditt val att köpa alla varianter, det är möjligt för att dom finns, tack för det istället för att känna dig lurad!

    SvaraRadera