tisdag 19 mars 2019

Många gubbar på dagis


Gubbdagiset var redan öppet när jag kom, Janne L och Stefan A tillsammans med Conny L var på plats. Jag och Pär J kom samtidigt och Berth-Arne  kom strax efter.
Som vanligt blev det provat många olika spön. För mig gick mycket ut på att utvärdera detta med Skagit linor. Efter många kast-timmar så börjar detta sätt att kasta alltmer framstå som genialisk.Märk väl att jag talar om just om dom olika s.k Skagit kasten.
Kasten går att utföra med i stort sett vilka klumpar som helst men en s.k Skagitlina eller en hybrid ex Versi T funkar oxå alldeles utmärkt.

Provade med både Rio Skagit Max GameChanger med T8 spets och OPST 450gr med T8. Bägge kastar underbart men dagens höjdare var helt klart när vi satte på Rio Skagit Max GameChanger 425gr på Pärs Loop Cross S1 12´# 7.  Oj,oj vilken kombination!!
Finns det något spö som kan mäta sig med detta? Verkar kunna kasta det mesta som man hänger på. Stefan A som aldrig tidigare kastat med Cross S1 blev helt lyrisk över spöts egenskaper.
Vad då för egenskaper? Jo,både att lyfta linan och kasta densamma gör spöt fantastiskt tycker dom flesta som provar det.
Men för dom allra flesta avskräcker priset för ett nytt dylikt spö. Däremot på begagnat marknaden kan man nog komma över det till en hyfsad peng... om nu någon skulle till att sälja ett sådant...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar