fredag 2 april 2021

Premiär för oss i Sällskapssjön


 Så var den lika efterlängtad som havsöring premiären. Nämligen regnbågsfisket med flugspö i Sällskapssjön En bitande nordanvind mötte oss vid båtarna men väl ute på sjön värmde aprilsolen skönt. Fördelen med att fiska i en sjö är ju att någonstans är det ofta lä för vinden. Så även i dag, ett enda vak var vad vi såg så tydligen håller sig fisken närmare botten. Att dom fanns nära botten fick Berth-Arne erfara då en regnbåge tog han fluga knappt märkbart och som ganska snabbt släppte.

Samma erfarenhet fick jag själv efter att flugan har synat botten. Kastet efter när intemediate linan har sjunkit länge, dax för långsamma hemmtag tycker mig känna botten igen men icke. En regnbåge hade tagit fluga nästan omärkligt. Följde med så fint in mot båten men väl där ville den inte vara med längre.

Bara en liten stund senare lyckas Berth-Arne kroka en fin RB på 52 cm 1760 g som fick följa med hem och ersätta påsk laxen, ett mycket bättre alternativ än den odlade laxen. Visserligen är regnbågen också odlad men den han fick i dag kan väl nästan kallas förvildad.





 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar