lördag 21 januari 2017

Råkallt

Killar som förstår att träna för att bli bra kastare



Tre tappra spösvingare vid ett dimmigt och råkallt Stensjön provade några nya trevliga spön. Jens kom med sitt senaste nyförvärv CND BVGT 13,7`# 7/8/9 laddat med en Nextcast WinterAuthority WA 45. En lina som säljaren av spöt rekommenderade.
Återigen ser man hur fel det kan bli,linan passade absolut inte för Jens, Alldeles för lång för honom och hans kastteknik. Vad göra? Jo,på med en Rio Scandi Versi T #8 och helt plötsligt var allt perfekt.




                         



Adis nyförvärv kom från LTS. Även detta spö kändes skönast med Rio Scandi Versi T. Nu blev det bara testat med en # 9 Short men en 9:a Versi T hade säkert passat kanonfint.

Adis laddar med 17m klump på CND 14,4



Själv provade jag bara mitt CND 14,4`# 8/9/10 med en 17 m klump från Century Stealth. Oj,vilka ryggknäckare dessa långa linor är. Nej,längst in i skåpet med dessa grejor!! 







2 kommentarer:

  1. Bra träningspass idag och det var först mot slutet som man började känna sig bekväm med kasttekniken och hitta tillbaka till nivån man hade under högsäsong.
    Bra laddning av CND 14'4". Halva D-loopen är uppe på stranden :)
    Under kastet kändes det inte som att det var så mycket böj på spöt men tar man i beaktande att det är 17 meter klump så är det inte så konstigt att det blir den spökurvan.

    SvaraRadera
  2. Ja du hittade tekniken för denna långa klumpen efter ett tag.

    SvaraRadera