tisdag 22 augusti 2017

Trevlig på dagis

Gubbdagis

Stefan A hade redan öppnat dagiset när jag kom. I dag gällde det att hitta en lämplig lina till hans Wittmore 13´ # 9-10 och då snackar vi naturligtvis om Rio Scandi Versi T
Wittmore undrar säker någon vad är det, jo en klingserie som Wittlock i Halmstad tog fram och som tillverkades i Skottland. Just 13 fotarn blev det bästa spöt i den serien. Hade själv ett likadant som jag sålde till en yngling i Gaula.

Linan ja, började med en # 9 Versi T och det räckte. Passade kanonfint så det behövdes bara testas med en 10 fots spets så det blev en Short i stället. Även den satt som en smäck. Så var den testningen klar alltså en # 9 Body passade fint till spöt både med 4,5m och 3 m spetsar.

Så kom Janne L med ett knippe olika spö. Vi ville jämföra 2st olika Bruce/ Walker båda 13´en Powerligth #9-10 och en 13´Parabolic # 8-9. Nu snackar vi inte om att kasta långt utan vad är känsla.
Jo vi upplevde skönare känsla med Parabolic spöt men som alltid är det individuellt vad man gillar bäst och ordet känsla i detta sammanhang är inte lätt att förklara.
Lasse B kom förbi en sväng för att snacka lite spö/linor, men som vi kom fram till alla på dagiset att något bättre i dagsläget finns inte än Rio Scandi Versi T.

PS provade Wittmore spöt med en Gudline PT flyt/sjunk1 som för några år sedan var den dominerande lina. Jämfört med Versi T  kastade den betydligt sämre.Något lägre vikt 2g men 1,5m längre hjälpte inte alls.

Som sig bör när vi jämför 13 fots spön så vill ju CTS Affinity DQ vara med och för mig är det vinnaren i denna jämförelsen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar