fredag 15 september 2023

Lurade hur länge????

Hur länge skall vi som konsumerar flugfiske prylar låta oss luras?  Kolla dessa två likartade skjutlinor, Har testat dom förut och skall jämföra igen. Båda på 50lbs men helt olika pris. Tidigare har jag inte sett någon skillnad överhuvud taget och gör det väl knappast denna gången heller

Priset då? Hur mycket måste dom olika leden i kedjan tjäna? Berkey Trilene linan ligger på det fantastiska priset hör å häpna av 0,42 öre/metern.

Motsvarande Lazar lina med samma brott styrka har det otroliga priset av 11,38kr/metern. Det måste vara dax att för oss konsumenter att vakna upp.

Dessa priser är tagna på datorn i detta nu hos en välkänd butik. Visserligen är Berkley linan på en bulkspole 600m men dela den på 6  fiskare så är det 100m per person vilket bör räcka länge. Den spolen kostar idag 249kr.

Ponera att man köper motsvarande spole Lazar alltså 600 m kommer den å kosta 6828 kr. Helt osannolikt är det den lilla plast spole som kostar 11 kr? naturligtvis inte utan det skall tjänas pengar i alla led.

Inte bara priset på dessa linor som är helt olika. Titta på fluglinor från Kina som kostar en 1/4 del av vad så kallade kända märken tar. Och som jag å många med mig inte kan se/känna någon skillnad på.




   

 

1 kommentar: