söndag 12 mars 2017

Besök vid sjön



Flitiga killarna Adis och Jens kom till sjön även i dag. Starkt gjort av Adis att köra från Borås hit för att träna flugkast. Sjöarna är fortfarande istäckta så var gör man om flugkastning är så roligt.
Som vanligt flera olika spö/ linor att prova. Jens och Adis har flertal spön i den högre prisklassen men som Jens sa av dom spön han har är CTS Affinity DQ 13´# 7/8 hans absoluta favorit laddat med Rio Scandi Versi t # 8.
Adis testade ett NRX 13` #8/9 med Rio Skagit lina 550g och en 12 fots OPST spets sjunk2/3. Ingen bra kombo alls, på med Replacement spets # 8 sjunk 3 och vips var det bättre. Spöt är ju inte ett utpräglat Skagit spö vilket däremot hans G Loomis Dredger 14` på med samma lina nu med en 15 sjunk 6 Replacement tip och nu blev det kanonfint att kasta med.

Själv blev jag förvånad när Norrlands Bengt plötsligt dök upp. han såg på FB att jag skulle till sjön. Bengt har frågat mig ofta om dom korta OPST Commando linorna jag vurmar så för. Nu fick han tillfälle att själv prova en av dom. Ett stort leende spred sig när han fick känna hur otroligt lätt det är att kasta dessa linor.

Senare på eftermiddagen kom Bengt hem för en fika och få lite hjälp att beställa en sådan lina hos det eminenta företaget Mistpool.




  



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar