lördag 18 mars 2017

Nu märks det



Det märks på allvar att fiskepremiären närmar sig. 5 gubbar blev det som kännde för att svinga flugspö denna fina vårdag. Adis var först i vattnet, Jens och jag kom samtidigt.
Alla testade lite olika linor,Adis provar sig fram i Skagitsnåret och hittade riktigt fina koncept lina / spets. Jens däremot är inte mycket för detta med Skagit utan är mycket nöjd med  Rio Scandi Short eller Versi T. Ofta fyller ju den linan dom kraven vi ställer på vårat fiske här hemma.
En gammal bekant dök upp som jag inte har sett på ett bra tag. Argentina veteranen Lars Ivarsson. Han ville ha lite hjälp med några linor. En 11,6 Loop Green Land laddat med en 375gr Skagitlina och en intermediate spets. Det visade sig att spetsen var alldeles för tung för linan. Lars hade fått höra av fiskekompisar nere i Rio Gallegos att lina var för lätt till spöt.

Men ett byte till en lättare interm spets så var den linan perfekt till spöt.
Så kom Janne Faltin som ville lufta sitt Hardy Angel 15`laddat med en intermediate Rio Scandi Versi T #9. Jag tyckte spöt kändes tungt med det levererade ju härliga kastlängder.

                           Lite filmat blev det även denna sköna vårdag.











3 kommentarer: