söndag 15 augusti 2010

Intressant helg

      På bilden kämpar Steve Rajeff mot vind å vågor.

Så var jag och hustrun tillbaka efter att beskådat VM i flugkastning. Det var kul att se så många duktiga kastare på en gång. Tittade mest på Speykastningen med 15 och 18 fot. På 15 fotsbanan bjöd det på svåra förhållande med en vind snett bakifrån å som byggde upp vågor på vattenytan. Att ankra tafsen bra blev därför ett vanskligt moment för flera av dom tävlande. Flera av kastarna fick tafsen å linan på sig vid flera tillfällen. Måste varit frustrerande då kasttiden bara är 6 min.



På 18 fotsbanan var det bättre villkor då den låg mer i lä och man kastar från en brygga. Tellis kom inte med till final men placerade sig bra ändå.En 11:e plats med 15fots spö 38,5 m med vänster å 45 m med högerhand är imponerande längder. Vinnaren Gerard Downey från Irland och som ingick i Carronteamet vann på 48 m med vänster å 53 meter med högerhand.



I 18 fotsklassen kom Tellis på en 17 plats med ett längsta kast på 48 m å vinnare blev Andrew Toft från England med ett längsta kast på 59 m och ingick oxå i Carronteamet.


Jag filmade en del så det finns ju en del att titta på men deras sätt att kasta är nog inget som passar mig.



Till helgen blir det säkert träning igen om vädret tillåter å tills dess lev väl å ha det bra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar