torsdag 19 mars 2015

Lite anorlunda dag

En ljuvlig morgon


Denna fantastiska morgon vid sjön njöt jag i fulla drag. Av med jackan och stående i T-skirt i den goa solen var helt underbart. Eftersom det är vardag så är det bara pensionärerna som brukar komma. Men idag kom Anders V Brömssen för att få lite information om detta med linor, framförallt Rio Scandi Short Versi T.
Anders är ju en cane älskare av stora mått och i dag ville han hitta en lina till sitt Sharpe 10`# 7. Han provade flera av sina egna linor och jag kastade också med dessa,  i mina händer är spöt i tyngsta laget men vilken underbar aktion dessa spön har.

Hur skulle nu en modern lina, Rio Scandi Short Versi T passa till detta spöt. Jo alldeles utmärkt en # 6 på 24g kastade fint men #5 på 20,8 smekte detta sköna spö ut jättefint.

Som jag sagt tidigare tänk om moderna spö kunde få fram denna aktionen men utan den tyngden. CTS gör ett spö som heter Vintage som tydligen skall ha en lugn djup aktion. Det kittlar ju onekligen i kastarmen att få testa ett dylikt.

Enligt väderprognosen tar våren en paus dom närmaste dagarna. Så i morgon blir det nog ingen kastning. Lördagen är sedan av satt för sportfiskemässan på Elmia.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar