tisdag 7 maj 2019

Dom gamla klarar sig fint.


Typiskt aprilväder i dag. Abbas stod redan vid Stensjön när jag kom, Samtidigt ökade vinden från syd, bara att byta arena till Rådasjön. Hans G Loomis 13,6 Stinger med lite olika Rio linor är riktigt trevligt att kasta med.
Bettan kom för att svinga lite med sin 14´ #9-10 Kina import och naturligtvis en Rio Versi T en # 9 ett underbart spö men lite i tyngsta laget.

Janne L kom förbi som hastigaste testade två gamla spön från Clan. En 15 fotare med 650 gr Skagit lina.Kastar kanonfint men det tynger i armarna. Däremot 13 fotarn # 8-9 från samma tillverkare var en dröm att kasta med nu med en Rio #8 Versi T. Dessa gamla spö står sig gott å väl i konkurrensen med dagens moderna spö. I iallafall när det gäller aktion och att kasta en lina. Däremot är det ju skillnad i vikt på dagens spön och 25-30 år gamla klingor.

Pär Jansson  kom till sjön trots sin dåliga rygg. Med den Guidelin Reaction 13,6 # 9-10 som vi inte hann att prova sist, fick vi nu känna på. En Rio Body Long # 8 +12 fots spets var först ut, jag tyckte det funkade fint. En # 9 Versi T kändes faktiskt lite bättre. Med 15 fots spets hade det nog varit optimalt eller en # 9 Body Long. med en dylik spets.
Pärs Walton Powel 13´# 9-10, åter ett av dom gamla spöna som funkar fint med rätt lina.
Som vanligt för mig blev det några släng med Loop Cross S1 och två olika linor. Båda med 8 m body, Nextcast SalarFinder40 #7-8 och Rio Scandi Body Long # 8 båda med 12 fots Hardy spets.
Lite kastning blev det även med Graham Grilse 11,3´# 8-9 och några passande linor.
Som vanligt alltid lika kul när det dyker upp många gubbar. En hel del tjôt blir det mellan kastningen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar