onsdag 15 maj 2019

Lindoktorn ordinerar.

Mina tre favorit spö /rullarSom vanligt numera, en fin förmiddag vid sjön. Svaga vindar å solsken betyder shorts och bar överkropp denna fina försommardag. Nu kommer en gammal bekant med hund å spö. Nämligen den pensionerade läkaren och Argentinaveteranen (13 gånger) Lars Ivarsson för att få lite hjälp med en lina till ett riktigt gammalt skönt spö.

En gammal Lopp favorit lina hade havererat för Lars på han senast resa till Argentina. Som för övrigt gav en havsöring runt 12kg och två runt 10kg, Grattis igen Lars till dessa magnifika fiskar.
Nu var det införskaffat en ny lina från Guideline. En intermediate som funkade hyfsat till detta över 25 år gamla spö.
Men lindoktorns recept var som så ofta tidigare Rio Scandi Short Versi T. Nu en 7/8 med 12 fots Hardy spets. Så var det spöt botat.

Lars berättade en trevlig sak från sina Argentinaresor. Nämligen guiderna som tillika håller kastkurser. Upplägget är som följer Nr 1 är överhands kast, nr 2 är Speykast. Nr 3 lär man ut Snap T. Som man tydligen säger lär man ut Snap T först så är  ofta kursen slut. Det är det absolut enklaste kastet att lära sig.

Själv svingade jag med mina tre favoritspö/ linor och börjar till och med få till det kastet som kallas "rod born anchor cast". Riktigt kul att prova något nytt, men har svårt att förstå användningen av det.Men skit samma,kan man det så kan man det.

Gårdagens demo av Hardy spö/linor var trevligt med ganska mycket folk som ville känna på deras senaste sortiment. Jovisst flera trevliga spö/linkombo men som Surna veteranen Pär Jansson sa, det tillför inte särskilt mycket jämfört med det gamla som finns idag.
Det mesta som skiljer är ju priset.En 11´ #7-8 Hardy Demon Switch kostar  5999sek enligt katalog.  Men som Pär mycket riktigt på pekade köpte han en 11,3`# 7-8 Graham Sea Forell special från Skottland för 145 pund . Spöt är tillverkat av Daiwa i Skottland.
Men som alltid på dessa demos är det kul att tjôta med folk om spön/ linor.En nybörjare som ville lära sig tvåhandskast ville komma upp till sjön för att få lite hjälp att komma i gång. Som vanligt hjälper jag gärna till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar