torsdag 14 april 2016

Väderfenomen


Av ett tänkt fiske i Ån blev det inget, kollade vattenståndet i havet -25 alltså lågvatten då är inte förutsättningarna särskilt gynnsamma. Lite västvindar och höjning på vattnet så smyger det säkert upp fisk.
Det fick bli Stensjön i stället, nyfiken på min lilla CTS 12´#5-6 nu laddad enligt viktfönstret med 400gr=25,9g Skagit body I mina öron väldigt tungt, men det är fortfarande svårt tycker jag att inte spetsen skall räknas med. Min favorit Scandi Short Versi T # 6/7  är på 25,1g. Alltså nästan samma vikt och det stämde fantastiskt fint med Skagitlinan+ intermediatespets.
John kom med sitt 13`# 5-6-7 Meiser Classic, Laddat med 400gr Rio Scandi Short. Det spöt har han kastat in sig på väldigt fint. Andra spö med annan aktion har han betydligt svårare för.
När vi satt på bänken för att ta en fika fick vi uppleva något som vi aldrig har varit med om tidigare. Det kom nämligen en som vi tyckte mycket kraftig tromb. Allt blåste omkull och i väg. Ryggsäckar, termosar och det som var löst. Sand i både håret å munnen. En tankeställare fick vi hur det kan vara där detta väderfenomen är vanligt och med betydligt mer kraft

Nya tag i morgon om vädret tillåter.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar